Οδηγίες:

Αυτό που βλέπετε αποτελεί την demo page μιας πειραματικής και πολύ απλής εφαρμογής διαχείρισης περιεχομένου (CMS) σε php.
Μπορεί να καλύψει την ανάγκη μετατροπής ενός στατικού template σε κάτι πιο δυναμικό, επιτρέποντας την ενημέρωση HTML σελίδων μέσω ενός online κειμενογράφου τύπου Word που ονομάζεται FCKEditor. Αν για παράδειγμα έχετε φτιάξει μια σελίδα (template) στο Dreamweaver και απλώς θέλετε να μπορεί ο διαχειριστής της να ενημερώνει κάποιες ενότητες της, τότε το primitiveCMS μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Λάβετε υπόψη πως ο server που θα φιλοξενήσει το site σας, θα πρέπει να υποστηρίζει php.

Για να το δοκιμάσετε στον δικό σας υπολογιστή:

  • κατεβάστε το πολύ καλό XAMPP Lite 1.7.2 (56 mb μέγεθος, συμπιεσμένο αρχείο zip)
  • Αποσυμπιέστε το σε έναν φάκελο ας πούμε c:\xampplite
  • Αντιγράψτε όλο τον φάκελο του primitiveCMS μέσα στον φάκελο c:\xampplite\htdocs
  • Αντιγράψτε μέσα στον φάκελο του primitiveCMS ( c:\xampplite\htdocs\primitiveCMS_042 ) το δικό σας HTML template και μετονομάστε το από .htm ή .html σε .php (Αν για παράδειγμα το αρχείο σας έχει όνομα index.html μετονομάστε το σε index.php )
  • Αντικαταστήστε τα σημεία που θέλετε να μπορεί να ενημερώνει ο διαχειριστής του site με τον online κειμενογράφο με <? include 'inc_ONOMA_ARXEIOY.html' ?>, παράδειγμα:
    <? include 'inc_article.html' ?>

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάντα στην πρώτη πρώτη γραμμή της php σελίδας σας που θέλτε να δουλέψει ο κειμενογράφος, να βάζετε το παρακάτω:

<?php require_once 'init.php' ?>

Παράδειγμα:

Έστω ότι για παράδειγμα έχετε φτιάξει μια σελίδα σαν την παρακάτω:

<html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Το site μου</title>
</head>
<p>Αυτό θέλω να το κάνω δυναμικό, να μπορώ να το επεξεργάζομαι με τον online κειμενογράφο.<br />
Άρα από εκεί που ξεκινάει το
<p>μέχρι εκεί που τελειώνει τα αντικαθιστώ με το <? include 'inc_tade.htm' ?>
<br />
Στην ουσία κάνω αποκοπή αυτό το κείμενο και το βάζω μέσα στο αρχείο inc_ και είναι έτοιμο
προς ενημέρωση...
</p> <body> </body> </html>

Επικοινωνία και ερωτήσεις:

Ερωτήσεις σχετικά με το primitiveCMS μπορείτε να κάνετε στο ανοιχτό θέμα του forum Freestuff.gr: Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

 

Άλλη ενότητα

Εδώ είναι άλλη μια ενότητα όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε και να κάνουμε τις αλλαγές μας. Το συγκεκριμένο αρχείο έχει όνομα inc_profile.html . Αν έχετε και άλλες ενότητες του site που θέλετε να γίνουν επεξεργάσιμα από τον online editor, απλώς δημιουργήστε απλά html αρχεία που το όνομα τους να ξεκινάει από inc_ για παράδειγμα inc_neoarxeio.html και αντιγράψτε τα / ανεβάστε τα στο κεντρικό σας φάκελο μαζί με τα υπόλοιπα αρχεία.

Μπορείτε αν θέλετε να δημιουργείται ένα αντίγραφο από τα υπάρχοντα inc_*.html αρχεία και έπειτα να επεξεργάζεστε. Από τη στιγμή που έχετε δημιουργήσει ένα νέο inc_.html αρχείο το μόνο που μένει να κάνετε ειναι να αντικαταστήσετε τον HTML κώδικα σας με την εντολή <? include 'inc_TO_ONOMA_ARXEIOY.html' ?> στη θέση που ήταν το κείμενο που θέλετε να επεξεργάζεστε.